Roman "Mesto u srcu"

PISANO SRCEM (26)

Odlomak iz romana (26) — Autor jekastrelac @ 13:46

"...Kroz tišinu sobe prolomio se zvuk poruke. Anđela je brzo dograbila telefon misleći da je od Petra. Vidimo se večeras, lepotice?
Vidimo se, odgovorila je kratkim SMS-om. Bio je to još jedan Milanov poziv na večeru, ovog puta u njegovom stanu. Nikada nisu imali prilike da budu nasamo. Večeras će biti prilike i to je nju pomalo plašilo. U poslednjih petnaest godina jedini muškarac  s kim je ostajala nasamo  bio je Danijel.
Eto, opet je mislila na njega dok je gasila opušak u pepeljari. Uporno je bio tu, svaki put da je podseti kako je on jedini i neponovljivi, pa i ako joj je možda stalo do nekog drugog, on joj je ipak značio malo više. Izranjao je iz njene podsvesti smejući joj se u lice, znajući da ima moć nad njom.
Ovog puta, Anđela je odlučila da ne bude tako. Morala je da se oslobodi svoje podsvesti koja joj je danonoćno bila za petama, neprestano je podsećajući na Danijela Marušića. Morala je pošto-poto da pronađe ključ od tamnice u kojoj je predugo boravila i da konačno nekog novog pusti u svoj život. I u svoje srce..."
 By
 Jelena Stanojev

Powered by blog.rs