Roman "Mesto u srcu"

PISANO SRCEM (31)

Odlomak iz romana (31) — Autor jekastrelac @ 17:55

"...Cigareta je dogorela među Anđelenim prstima. Pepeo se rasuo po staklenoj površini stola. Lutala je pogledom preko Kristijanovog ramena potpuno nesvesna svega što se dešavalo oko nje. Misli su joj lutale. Pitala se kako je sebi mogla da dopusti takav propust.
Kristijanu je ona izgledala toliko ranjivo da mu je prosto bilo žao zbog bola koji joj je naneo. Učinio je da se oseća manjom od makovog zrna. Možda je ipak trebalo da bude blaži jer u ovom trenutku ona nije bila ništa drugo osim majke koja se bojala za svoje dete, da joj ne bude oduzeto, da ga zauvek ne odvoje od nje.
Anđela je obrisala suzu. Srce joj je prepuklo. U naletu paničnog straha zgrabila je Kristijana za zglob zarivši mu nokte u meso.
Kristijana su boleli otisci Anđelinih prstiju, ali bol njene duše bio je daleko veći. U njenim očima su se ogledali strah i ludilo. Sasvim razumljivo. On je uhvatio za obe ruke, za hladne i vlažne dlanove koji su drhtali.
Kao u najgoroj noćnoj mori, Anđela je poželela da se probudi u tami sobe, sva u suzama i znoju, ali sigurna da ništa od ovoga nije java..."
 By
 Jelena Stanojev

Powered by blog.rs