Roman "Mesto u srcu"

PISANO SRCEM (28)

Odlomak iz romana (28) — Autor jekastrelac @ 11:59

"...U pokušaju da probije led Danijel je stavio ruku preko njene. Bila je hladna. Umesto da uplete prste u njegove, ona se izmakla.
- Šta je bilo, Nina?! - već je gubio strpljenje. Pogled mu se smračio, bes ga obuzeo i zgrabio je za ramena. - Šta je bilo, dođavola?!
Nije se otimala. Na bes nije odgovarala besom. Potpuno ravnodušno je gledala u njega čekajući da ga prođe prvi talas gorčine.
- Ne volim te više, Dani.
Reči koje je izgovorila poput metka su se zarile u Danijelovo srce. Da je pucala u njega, manje bi ga zabolelo. U jednom trenutku je pomislio da sanja. Ponadao se da sanja, da će se svakog trenutka probuditi iz noćne more koja ga je duboko potresala. Dašak jesenjeg vetra u kosi ubio je u njemu i poslednju nadu da je sve ovo samo san. Pustio je Ninu tek kada je postao svestan da je još uvek drži u naručju.
Ona je osećala otiske njegovih prstiju na svojoj koži, ali to nije bilo ništa u poređenju sa bolom njegovog srca koje mu je upravo slomila.
Usledila je duga tišina. Ponoć je već bila prošla. Kada ga je pogledala, naišao je na jezivu prazninu u njenim očima. Nikada je nije video takvu. Pa ipak, ma koliko ironično to bilo, u ovom trenutku se divio njenoj smirenosti i njenoj hrabrosti da mu sve saopšti bez suza i drhtaja u glasu. U treptaju oka je zgazila njegovo srce hladno prešavši preko svega..." 
 
 By
 Jelena Stanojev

Powered by blog.rs