Roman "Mesto u srcu"

PISANO SRCEM (10)

Generalna, Odlomak iz romana (10) — Autor jekastrelac @ 17:41

     "...On se prodorno zagledao u nju svojim tamnozelenim očima. Nina je u njima prepoznala želju. Ali gle čuda, umesto da se uplaši i pobegne od njega, ona je i dalje stajala tu, sasvim blizu, skoro da je mogla da oseti snagu njegovih grudi i ramena, kao i otkucaje njegovog srca. I pre nego što je bilo šta mogla da pomisli i učini, on je obuhvatio svojim snažnim rukama oko struka i spustio poljubac na njene meke i tople usne. Toplina se razlila svuda po Nininom telu i ona je počela da se privija uz njega, da žedno pije sladak sok sa njegovih usana dok mu je obavijala ruke oko vrata i provlačila prste kroz kosu..."
 
     "... On se potajno nadao njenom pozivu i opsesivno grabio telefon svaki put kad bi zazvonio, ne bi li ugledao njeno ime na displeju. Ali Nina očigledno nije marila za njega, niti za ono veče kada je bila na ivici da mu se preda. Sigurno se gorko kajala zbog tog trenutka slabosti i po svaku cenu nastojala da ga izbriše iz sećanja u naručju muškarca koga voli.
     Kristijanovu ljubomoru ništa nije moglo da opravda, toga je i sam bio svestan, ali ga je ona uporno razdirala pri pomisli da Nina pripada nekom drugom..."
 
By
Jelena Stanojev 

Powered by blog.rs