Roman "Mesto u srcu"

17 Okt, 2017

PISANO SRCEM (33)

Odlomak iz romana (33) — Autor jekastrelac @ 10:26

"...Koracima teškim poput olova, Anđela je stigla do Danijelovog stana. Stajala je pred vratima, sklopljenih očiju, brojeći u sebi do deset.
Pritisla je zvono.Odsečno ding dong odjeknulo je u njenim ušima. I u njenom srcu. U jednom trenutku umalo je popustila pod naletom panike, okrenula se i pobegla glavom bez obzira, odustala od svega, a onda je brava škljocnula i našla se oči u oči s njim.
Danijel. Nekada toliko njen. Odmah je primetila bore oko njegovih očiju, više sedih u kosi, izgled umornog i tužnog čoveka. Pa ipak, bio je to on. Iste one oči koje su je nekad gledale s toliko ljubavi, iste one usne na kojima je toliko puta gasila žeđ.
Stajala je pred njim. Lepa. Blistava. Kakvu je pamtio. Od njihovog jučerašnjeg razgovora nesprestano je mislio na nju, na njihov susret pre pet godina, na oživljene trenutke, obnovljenu strast. Sada je ponovo bila tu. Kao i onda pojavila se niotkuda, zalutala u vremenu noseći sa sobom nemir, buru emocija, sećanje na ono što je bilo i prošlo, tihu patnju za onim što je moglo biti..." 
 By
 Jelena Stanojev

Komentari

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs